Flex-Dent, a Digitális Fogtechnika

A „Digitális fogtechnika” a digitális vagy analóg lenyomatok alapján a fogpótlások elkészítését jelenti digitális technológiákkal.

A digitális fogtechnika általános fogalma és néhány példa a digitális technológiák használatára a fogászati területen:

A digitális fogtechnika a hagyományos fogászati eljárásokat váltja ki vagy egészíti ki a digitális technológiák felhasználásával. Ezek a technológiák lehetővé teszik az adatok digitális formában történő rögzítését, elemzését és az alapján történő pontosabb tervezést, hogy a készülékek, eszközök és egyéb segédanyagok segítségével precízebben és hatékonyabban lehessen elkészíteni bizonyos fogpótlásokat.

A FlexDent már megalakulásától, 2006-tól kezdve a digitális fogászatban látta a jövőt. Az évek során, lépést tartva a fejlődéssel, folyamatosan találtuk meg a megfelelő partnereket, szereztük meg a szükséges eszközöket, szaktudást, melyek elengedhetetlenek a jó minőségű munkák készítéséhez. Ezt használjuk és alkalmazzuk nap, mint nap Frézcentrumunkban és Digitális Laborunkban.

Néhány példa a digitális fogtechnika alkalmazásaira:

CAD/CAM rendszerek:

A számítógéppel támogatott tervezés és gyártás (CAD/CAM) rendszerekkel a fogtechnikusok képesek tervezni és gyártani olyan fogpótlásokat,mint koronák, hídak, csavaros rögzítésű és ideiglenes fogpótlások,az adott páciens fogainak, szájképleteinek digitális lenyomata alapján.

Ezek lehetnek CNC marógépek, Laser Sinter – és 3D nyomtatók. A FlexDent Frézcentrumban és a Digitális Laborban már hosszú évek óta kiválóan teljesítenek.

A 3D nyomtatási technológia lehetővé teszi a fogpótlások és protézisek közvetlenül a digitális tervezésből történő gyártását. A digitális fogtechnika számos előnyt kínál mind a fogorvosok, mindpedig a páciensek számára, mint például a pontosabb eredmények, a rövidebb kezelési idő és a jobb komfortérzet a páciensek számára. Azonban fontos megjegyezni, hogy az elérhető technológiák és alkalmazások folyamatosan fejlődnek, ezért nagy hangsúlyt fektetünk azok megismerésére,hogy tisztában legyünk a fejlesztések irányával és alkalmazhatóságával. Természetesen ezzel párhuzamosan kollégáink szakmai képzéseken vesznek részt, hogy elsajátítsák és biztonsággal alkalmazni tudják ezeket az új technológiákat.